HTML

Nyernél fél milliót?! Hagyd, hogy felfedezzen a világ! Online kampányjáték! Vidd el a nyereményt, és legyen egy jó ajánlóleveled a pályakezdéshez! Találkozzunk december 14.-én az ELTE Bolyai termében 16-18 óra között! A szervezők és a zsűri ott lesz! És Te?! www.legyelte.hu

NetMiniszterelnök

Legyél Te Magyarország első NetMiniszterelnöke! Tedd ismertté Magadat és közösséged! A pénznyereményen kívül, ez egy remek játék, hogy ismert és elismert legyél Te és a csapatod! Tanuld meg most az online kampány rejtelmeit!

Friss topikok

Linkblog

Indulj a NetMiniszterelnök választáson!

2009.12.05. 20:37 NetMiniszterelnök

Ez a verseny arról szól, hogy megtanuld, hogyan kampányolj, és érjél el sok embert az ingyenes online eszközök használatával. Ha közösséget szeretnél építeni, vagy a már meglévő közösségedet szeretnéd ismerté tenni, vagy Te magad szeretnél a figyelem középpontjába kerülni, ha szükséged van a pályakezdéshez egy jó refereneciára, akkor itt a helyed!

A nyeremény:500 ezer forint és egy év médiamegjelenés! (kérlek olvasd végig az alábbiakat!

A mi szakmánk az ismertségen, az elismertségen alapszik: fő feladataink közé tartozik a folyamatos kapcsolatépítés és a kapcsolatok ápolása. (spot itt)
A pályakezdőknek nehéz elhelyezkedniük: nincs, vagy alig van referenciájuk, kevés a kapcsolati tőkéjük.
Ez a kampányjáték azt mutatja meg, hogyan lehet ismertségre/elismertségre szert tenni, kapcsolati rendszert kiépíteni, aktivistákat gyűjteni (vagyis közönségből közösséget építeni) az internet segítségével és a lehető leggyorsabban. A játékot bemutató előadás prezentációja itt tekinthető meg. http://www.slideshare.net/netminiszterelnok
 
A nyertes - a NetMiniszterelnök és kampánycsapata - 500 ezer forintos pénznyereményt visz haza, de ami ennél is fontosabb: egy évig büszkén viselhetik a NetMiniszterelnök címet. A címhez társul egy év médiafigyelem és 2 előadási lehetőség a Media Hungary és az Internet Hungary konferenciákon, hazánk két legmeghatározóbb eseményén, amelyen a média, a kommunikációs szakma és a gazdasági élet döntéshozói vesznek részt. Mindkét konferencia általában 1100-1200 fő részvételével zajlik, vagyis tényleg remek bemutatkozási lehetőséget jelentenek. (Az elmúlt évek bemutatkozó anyagait, programjait szívesen elküldöm, ha írsz az info@legyelte.hu e-mail címre.)
Ha kérdésed van, tedd fel a Skype-on (NetMiniszterelnök) minden nap 19 és 20 óra között, vagy írj az info@legyelte.hu e-mail címre.
 
Ha szeretnél találkozni a szervezőkkel és a zsűri tagjaival gyere
2009. december 14-én 16-18 óra között az ELTE Bolyai termébe.
 
Honnan jött az ötlet?
 
1. Barack Obama az internetnek köszönheti a győzelmét. Kampánya során használta a grass-root (alulról építkező) technikát és a gerillamarketinget.
 
2. Hazánkban már 4,2 millió ember internetezik, akik közül kb. 3,5 millió nagykorú, azaz választópolgár. … Hogy örülnének a pártok, ha tudnák, hogyan érjék el ezt a 3,5 millió embert… Mert – meggyőződésem szerint – az internet az egyik leghatékonyabb és leginkább költségkímélő kampányeszköz lehet a hozzáértő számára.
 
Az internet jelentősége napról napra növekszik, és mára már megkerülhetetlen! Pár évvel ezelőtt hirdetéseinket és egyéb üzeneteinket még költségesen, viszonylag kontrollálhatatlanul és csak a hagyományos médiaeszközökön keresztül tudtuk eljuttatni a fogyasztókhoz. Manapság, amikor már körülbelül 4 millióan interneteznek hazánkban, bárki megteheti ezt, aki ismeri az internetben rejlő lehetőségeket. Ráadásul költséghatékonyan és - ami még ennél is fontosabb – a korábbinál sokkal szabadabban! A net a legdemokratikusabb médium: nem csak a tartalomfogyasztó, de tartalom-előállító és -terjesztő is lehetsz. Akik pedig már most megismerik az internetben rejlő kampányerőt és a közösségi média jelentőségét, azok számára egy új piaci terület nyílhat meg, amelyet a „ráérősek” majd csak pár év múlva fognak birtokba venni.
 
De térjünk vissza Obamára!
 
Kampánya során az üzenetek irányát és súlyozását (stratégia) egyaránt megfordította. Már nem csak "felülről", a kampányirodákból érkeztek az üzenetek, stratégiai utasítások az államok különböző területein található kampánystábokhoz, hanem bevonták, aktivistává tették a választópolgárokat is. (Pl. nem fizettek a kampánymunkáért. Tudták, hogy aki önként segít, az nagyobb odaadással és aktivitással segít, mint az a kampánymunkás, aki csupán a kenyerét keresi munkaidőben.) Decentralizáció történt: az üzenetek már nem kizárólag fentről lefelé haladtak, de „lentről" oldalirányba és visszafelé is. (Lásd még visszacsatolás és kontroll.)
 
Obama stábja kihasználta az internet közösségépítő erejét, a web2 eszközöket, illetve használta a netre oly jellemző gerillamarketinget.
Adatbázisokat hoztak létre, és azokat összetételeik szerint különbözőképpen csoportosították. Újabb és újabb célcsoportokat alakítottak ki (közöségoptimalizálás), amelyeknek jó időzítéssel, az adott célcsoportnak érzékenységének és érdeklődésének megfelelő típusú, de azonos mondanivalójú üzeneteit.
 
Az aktivisták, kampánystábok (regionális és helyiek) szintén használták a netet: közösséget építettek, chat-eltek, pénzt szereztek, mindezt a fentiekhez hasonlóan, de saját közegükben és saját nyelvezetüket használva. A tapasztalatok szerint a helyi erők gyorsan ki tudtak védeni egy-egy támadást, reagálni egy-egy ellenpropagandára.
 
A WOM (word of mouth) technikával aktivistává tett szimpatizánsok aztán a központi kampánystábtól függetlenül is kampányoltak. ( http://www.slideshare.net/netminiszterelnok - 4 -5. oldal)
 
Érdemes megnézni a kampánnyal kapcsolatos linkeket (6. oldal), illetve igényelhetsz néhány további prezentációt az info@legyelte.hu e-mail címen. Emellett ajánlom figyelmedbe a Médiakutatóban megjelent tanulmányt is: http://www.mediakutato.hu/cikk/2009_01_tavasz/08_obama_elnoki_kampanya
 
Te is el tudsz érni 4 millió embert! Elég egy számítógép, egy internet-kapcsolat ... illetve munka és online ismeret:-)
  
A feladat szempontjából a tömegmédia és az internet abban különbözik egymástól, hogy a tömegmédia gyakorlatilag egy időben képes elérni sok millió embert, neked pedig ehhez lényegesen több időre van szükséged: témától, tartalomtól és kidolgozástól függően 1 nap vagy akár néhány hét. Természetesen neked is kell marketingelned. De ezt teszi a tömegmédia is, amikor pl. beharangozza, promótálja valamelyik műsorát. Te is be tudod harangozni az üzeneted, a klipedet a barátaid körében, a közösségi site-okon, a kapcsolati hálódon keresztül.
 
Ha jól kommunikálsz, meggyőző vagy, tudsz közösséget építeni, jól használod a közösségi site-okat, illetve ha alkalmazod a gerillamarketinget, neked is sikerülhet szimpatikussá tenni magad, és aktivizálni a közösségedet, hogy április 1-jén az internetes szavazófülkében rád adják le a voksukat.
 
A 2010. február 1. és március 30. közötti kampányverseny résztvevői számára folyamatos oktatást biztosítunk 2010. január 16-tól. Nem engedünk benneteket „harcba” menni muníció nélkül!:)
 
Nézd meg a zsűrit!
 
  •  Baló György         – újságíró
  •  Berényi Konrád    – www.onlinemarketing.hu
  •  Dévényi István     - újságíró
  •  Dunder Krisztián  – www.dunder.hu 
  •  Gerényi Gábor      – Internetto és Index alapító
  •  Heltai Péter          – újságíró
  •  Novák Péter         – Kirowski és IAB
  •  Dobó Mátyás        www.doransky.hu
  •  Lakner Zoltán      – politológus
  •  Mráz Ágoston      – politológus

Ez a verseny arról szól, hogy megtanuld, hogyan kampányolj, és érj el sok embert az ingyenes online eszközök használatával.

2 komment

Nyernél fél milliót?! Lépj ki a blogod mögül, tedd ismerté Magad vagy közösséged! Indulj a NetMiniszterelnöki választáson!

A bejegyzés trackback címe:

https://netelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr821576649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolds 2009.12.10. 11:22:11

Legalább egy hőlgyet szívesen látnék a zsűriben.

guga 2009.12.14. 13:30:31

Azér@zolds: azért nem látsz, mert rövid ö :))
süti beállítások módosítása